tervetuloa

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Fillarointia

Olen jo pitkään haaveillut pyörälenkkeilystä koirien kanssa. Toffee pelkää pyöriä kuollakseen, sillä se on kahdesti onnistunut kaatamaan päälleen paikallaan olleen pyörän yrittäessään väistää sitä, vaikka oli remmillä kiinni pyörässä. Niinpä joka vuosi on aloitettu pyöräharjoittelut alkeista eli namittelulla pyörän vieressä, sitten parin metrin kävely, niin että minä talutan pyörää ja kävelen koiran ja pyörän välissä. Nekku välittää pyöristä ihan yhtä paljon, joten pyörälenkkeily niiden kanssa on ollut kovin vähäistä.

Nekku kuitenkin tarvitsisi kovavauhtisempia lenkkejä, en siis ole luopunut toivosta. Koskapa Toffee kärsii kovin jäädessään yksinään, olen suunnitellut koirakärryn hankkimista polkupyörään. Tänä kesänä vihdoin sain sen toteutettua. Muuten aivan mahtavaa, ostin kärryn netistä ja selvisi, että se tuodaan Saksasta. Tilasin kärryn tiistai-iltana, seurasin sen matkaa pitkin Saksaa ja Tanskaa keskiviikon ja torstain, perjantai-iltana se oli jo Turussa. Maanantaina se oli Kustavissa (me emme olleet, sillä mulle oli kerrottu kärryn olevan Suomessa aikaisintaan keskiviikkona ja siksi sen Kustaviin tilasinkin). Keltaisesta talosta kävimme ison paketin sitten keskiviikkona noutamassa, se olikin yllättävän kevyt. Kokoominen oli loppujen lopuksi myös helppoa, tosin mukana tullut kaavakuva johti harhaan ja vähän vahingossa keksimme, miten pyörät kiinnitetään...

Juhannuspäivänä kävimme sitten porukalla kokeilemassa kärrypyöräilyä. Tässä ylpeat kärrynkasaajat (olimme siis saaressa jo harjoitelleet). Toffee oli kovin epäileväinen koko hökötystä kohti. Niinpä ahne Nekku sai luvan mennä kärryyn ensimmäisenä. Heitin nameja kärryn perälle ja koira yritti napsia niitä ilman, että sen tarvitsi kiivetä kyytiin. Ei se kuitenkaan niin onnistunut ja lopulta Nekku hyppäsi sisälle ja syötyään loput namit samantien ulos. On se kumma, mitä kateus saa aikaan. Toffee tuli vapaaehtoisesti syömään nameja ja hyppäsi sekin kärryyn. Myös Emma namitteli, tosin se taisi hypätä kärryyn ennen kuin ensimmäistäkään namia oli kärryyn heitetty.
Tässä koirulit on saatu namiteltua ja Toffee ja Nekku yhdessä kärryyn. Kaikki valmiina LÄHTÖÖN.


Siitä selvittiin. Hanna ja Emmakin kokeilivat. Se oli aivan sanoinkuvaamattoman hauskaa. Ainakin ihmisten mielestä. Musta tuntuu, että koirulit eivät nähneet tässä mitään niin hirveän ihmeellistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti