tervetuloa

lauantai 2. tammikuuta 2010

Vuosi vaihtui

Pauketta riitti pohjanmaallakin, vaikka Seinäjoen kaupunki olikin keskusta-alueella kieltänyt rakettien ampumisen. Satuimme kuitenkin sijaitsemaan juuri tuon rajatun alueen ulkopuolella ja kyllä uutta vuosikymmentä täälläkin osattiin ilotulitteiden avulla juhlia. Uusi uljas Seinäjoki täytti 50-vuotta.

Ensimmäiset paukkeet kuultiin jo viime sunnuntaina lenkillä. Onneksi nämä koirat eivät piittaa paukkeesta lainkaan, vaikka Nekku varsin herkkä kaikille äänille onkin, eniten taisi säikähtää yllättävää ääntä emäntä. Sama meno jatkui uudenvuodenaattona. Olimme hienosti suunnitelleet aikataulun niin, ettei koiria tarvitse ulkoiluttaa klo 18-01 välillä pahimpaan rätinäaikaan. Jos osaisi pitää laatimistaan aikatauluista kiinni, niin olisihan se onnistunutkin, mutta kun lenkille lähdettiin vasta puoli kuuden jälkeen...

Saunaan ei meinannut mahtua, kun koirat miehittivät lauteet. Taisivat nauttia pehmeistä löylyistä ihmisväen tavoin. Vuoden vaihtumisen kunniaksi koirat saivat loput joulukinkusta iltaruokansa kruunuksi. Ruoka oli ilmeisesti erityisen hyväntuoksuista, sillä keittiössä nuuskutteli kolme mustaa kirsua ympäriinsä. Koskapa motivaatio oli kohdillaan, ruoan eteen piti tehdä tavallista enemmän töitä: sivulletuloa, seuraamista, paikallaoloa ja lopulta luoksetulo (siis ruokakupille ;) ) Tuntui maistuvan. Nekku-parka lauman viimeisenä jäsenenä sai tietenkin viimeiseksi ruokansa, vaikka se yritti tulla sivulle, seurata, olla paikoillaan ja tulla luo sekä Toffeen että Emman kanssa. Pitäisikö sille yrittää opettaa sen nimi?

Ihmislauman nauttiessa uudenvuodenattopöydän antimista kuorsasi kolme tyytyväistä koiraa jaloissa. Ilotulitukset ikkunan takana eivät unta häirinneet.

2 kommenttia:

  1. Onpas hauska lueskella karkkikoirien kuulumisia :-D
    Wiputit piilottelevat sisällä vilttien alla kun on niin kovat pakkaset. Onneksi päästään Leyan kanssa Ahvenanmaalle läpimään kisahalliin agilitykisaamaan. Pitäkäähän peukkuja !

    VastaaPoista
  2. Pidetään kaikki peukut ja varpaat pystyssä! Onnea matkaan!

    VastaaPoista